Самоубийствата на двамата плевенски полицаи не са свързани
Самоубийствата на двамата плевенски полицаи не са свързани / netinfo

Няма данни за връзка между самоубийствата на двамата плевенски полицаи от изминалите дни, каза за Дарик наблюдаващият прокурор по двата случая Диана Маркова. Районна прокуратура–Плевен е образувала досъдебни производства по член 127 за склоняване към самоубийство срещу неизвестен извършител.

Не са налице данни за умишлено причиняване на смърт и в двата случая, затова не смятаме, че се касае за убийство, допълни прокурор Маркова. Тя поясни, че е уведомена Военна прокуратура, но случаите се разглеждат от Рaйонна прокуратура, тъй като не са при или по повод службата на двамата полицаи. И двамата до последно са били на работа, но няма данни да са имали проблеми на работното си място.

От личните си впечатления прокурор Маркова сподели, че полицай Калоян Бонев е бил тих и спокоен човек, добър полицай, който не споделял проблеми и чувства.

Първоначалните данни сочат, че между него и съпругата му е имало спречкване непосрествено преди инцидента. Полицай Бонев се е прострелял в сърцето в присъствието на жена си.

За другия случай с Йордан Паисиев няма информация за семейни проблеми и разправии. Съпругата му е спяла в съседната стая, когато се е прострелял в слепоочието. Наблюдаващият прокурор изрази дълбоко съмнение да има каквато и да е връзка между двете самоубийства, но допълни, че ако бъде намерена такава, тя ще бъде оповестена. Текат комплексни проверки във Второ РПУ с участието на психолози и психиатри.

Други новини от Плевен