34-годишният Чавдар Бояджиев от Лозен, който бе арестуван за двойно убийство, има завършено само основно образование.

Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Софийския градски съд, отбелязва Телеграф.

Обвиненият в двойното убийство край Лозен не пожела да излезе от ареста (СНИМКИ/ВИДЕО)

В понеделник съдът остави в ареста обвиняемия за убийството на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво. Чавдар е направил пълни самопризнания за двойното убийство на своите приятели, както и е признал, че умишлено е умъртвил и приятелката си миналата година. Тогава обаче той успял да заблуди разследващите, че смъртта е настъпила като инцидент по време на интимност.

Чавдар Бояджиев има назначен служебен защитник и самият той не пожела да бъде отменен арестът му. Прокурорът по делото Людмила Николова подчерта, че засега няма данни дали обвиняемият е бил под влиянието на алкохол или наркотици. Тя уточни, че не е изненадана от факта, че Бояджиев не оспори мярката за неотклонение „задържане под стража“. „Това е от желание за самосъхранение“, смята обвинителят и добави, че в самопризнанията си той не е посочил, че съжалява за извършеното, както го направи в съдебната залa.

След двойното убийство: Протест пред кметството в Лозен (СНИМКИ)

Бояджиев твърди, че дължал на Иво Колев 10 000 лв. и че в деня на убийството се е срещнал с него под претекст, че ще му ги върне, но е имал намерение да поиска още 15 000 лв., за да се укрие в Русия и да вземе участие във войната срещу Украйна. Така той смятал, че няма да бъде екстрадиран и върнат в България.

Обвиняемият има бели петна и не си спомня всичко, твърди неговият адвокат. "Самопризнанията не са достатъчни за осъдителна присъда, необходимо е и другите доказателства да се стиковат със самопризнанията. Засега това не е на лице", каза още защитникът.