джип дюни
джип дюни / Булфото
Шофьор паркира джип върху дюните на популярния плаж Алепу, намиращ се край Созопол. Сигналът в полицията е бил подаден в сряда сутринта, а колата е била там от предната вечер.

Лято, жега и препълнен плаж: Десетки автомобили паркират върху пясъчни дюни в Созопол

Дългата ивица, известна още като “Шофьорски плаж” е едно от най-красивите места по родното Черноморие с уникалните си дюни и обитаващата ги флора.

Шофьорът на джипа е установен - това е руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Съставен му е акт за нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Предвидената санкция е между 1 000 до 3 000 лв.

Екоинспектори провериха сигнали за разорани дюни на плажа „Алепу“

Последният случай, по който служители на Ру - Созопол бяха сезирани за неправомерно спиране върху дюните на шофьорския плаж датира от 15 юли, когато нарушителят бе 34 годишен мъж от Добрич. Като оправдание същият изтъкнал пред полицейските служители, че не намерил място къде да преспи със семейството си и това наложило извършване на нарушението. Противно на логиката обаче не спрял, като останалите водачи паралелно на асфалтовия път над дюните, а директно върху тях и пясъчната ивица, за което е санкциониран по надлежния ред!
30.08.2023