Родителите на Мануела канят съдиите по делото „Стависки” да посетят дъщеря им
Родителите на Мануела канят съдиите по делото „Стависки” да посетят дъщеря им / снимка: Sofia Photo Agency
Състоянието на Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофата, предизвикана от Максим Стависки, се променя твърде бавно, сподели майка й в предаването „Пропаганда” на Дарик радио.

Бащата на момичето Красимир Горсов очаква до края на следващата седмица тя да замине за лечение в клиника в Израел.

Утре семейство Горсови ще дадат пресконференция, на която се очаква да оповестят дали ще обжалват условната присъда на Стависки.

На 7 май състав на Бургаския апелативен съд потвърди присъдата на Максим Стависки – 2.5 години условно лишаване от свобода с пет години изпитателен срок.

В предаването "Пропаганда" родителите на Мануела поканиха съдебния състав, постановил условната присъда на Стависки, да посети дъщеря им в болницата.

Ето какво още казаха семейство Горсови за „Пропаганда”

От 14 май пазят място на Мануела в клиника в Тел Авив. Трябва да се включим в този срок между 14 и 18 май. В момента нещата са уредени. Превел съм пари като гаранция от дарителската сметка. Очаквам само отговор от израелската авиолиния да ми даде точна дата за кой ден точно ще пътуваме.

Ето ви едно предложение. Поканете г-н Мелконян във Военна болница да види Мануела. Цялата правосъдна система работят само с буквички и цифрички, а не са виждали човека. Не са виждали риска това момиче да се превърне в парче месо. Бихте ли го поканили?

Ами да се чувства поканен. Аз го каня официално, когато му е удобно и има на разположение няколко дни, ако има желание, да заповяда.

Съдията Малкунян, целият състав да отиде във Военна болница в София на разноски на „Пропаганда” – Дарик радио, ако нямат финансова възможност, предложи водещият на „Пропаганда” Мартин Карбовски.