Родители от няколко града излязоха на протест срещу новия Закон за социалните услуги. Шествието е против текстовете, които влизат в сила от януари, съобщи NOVA.

Родители подкрепиха баща преди финала на делото за бъдещето на децата му (ВИДЕО)

Въпреки разяснението на правителството протестиращите твърдят, че законът дава твърде много власт на държавата и неправителствените организации.

Фрапиращ случай на обиди и насилие над дете в ясла в София

От социалното министерство отхвърлят обвиненията. Те са категорични, че промените създават по-достъпна системата от социалните услуги и отговарят по-добре на нуждите на хората, а социалните работници ще работят така, че да оставят децата при своите семейства или ако са разделени, да ги връщат да живеят при своите майки и бащи.

Вземат българско бебе от родителите му в Англия

„Всяко законодателство има нужда от някакво осъвременяване, но посоката, в която в момента това нещо се осъществява е изключително погрешна. Трябва да се направи огромна крачка назад и да се тръгне към просемейни и продетски политики”, заяви един от протестиращите - Николай Дренчев.

Напрежение в детска градина заради дете, наказано да гледа другите как ядат

„Социалните услуги не бива да са задължителни, платени и тези, които преценяват дали имаме нужда от тях да са тези, чиито джобове ще се пълнят от заплащането на тези социални услуги”, коментира Цветелина, която също беше сред протестиращите.
nova.bg