/ Dariknews.bg, архив
АПИ и Пътна полиция отбелязаха, че се очаква много засилен трафик през летния сезон
Ремонтите, които се извършват в момента по магистрала "Тракия", трябва да приключат до края на юни. Това съобщи Иван Досев - директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
 
По магистрала "Хемус" два от ремонтите ще продължат през целия летен сезон. Те са при 19 км с. Потоп, както и тръбата на тунел "Витиня".
 
От АПИ и Пътна полиция отбелязаха, че се очаква много засилен трафик през летния сезон. Направена е организация на движението за спиране на тежкия трафик. От Пътната агенция заявиха още, че ако гражданин иска да сигнализира за ТИР, нарушаващ забраната, трябва да позвъни на дежурния телефон в агенцията или на 112.
 
Тол системата тръгва тестово за 3 месеца от 16 август

Организацията на движение през летните месеци ще включва реверсивно движение. То ще се приложи при 19 км на "Хемус" и на "Тракия" от 13 до 15 км и при 20 км. Това означава, че ще се отварят две ленти за трафик от София в края на седмицата, до събота, като после те ще се обръщат за прибиращите се обратно.

Главен инспектор Калоян Драганов от Главна дирекция „Национална полиция” коментира, че служителите на Пътна полиция ще подпомагат водачите на тежкотоварните превозни средства и ще ги насочват към местата за спиране, където да изчакат забраната за движение да изтече.
 
Той допълни, че по граничните пунктове на чуждестранните водачи ще се раздават листовки, които са на над 10 езика, на тях ще са обозначени освен ограниченията и глобите за нарушения.
 
Започна проверката на оградите по магистралите

По темата за огражденията на автомагистралите Радослав Влахов - член на УС на АПИ, коментира, че проверки се извършват постоянно. Той посочи, че има заповед до края на седмицата да се направи обход на огражденията и да се отстранят малките проблеми, а следващата седмица по-големите.
БТА