/ netinfo
Редица свлачища се активизираха на територията на община Баните, като при едно от тях се наложи евакуация на две възрастни жени, а при друго се срути селскостопанска постройка и беше отнесен автомобил, съобщи кметът на общината Милен Белчев.

netinfo

Проблемите тръгнали от вчера следобед, когато в с. Малка Арда от второстепенен път кална маса завлича плевня с автомобил и ги свлича на главния път. Близо четири часа са били необходими да се разчисти и пусне движението по пътя Баните – Смолян, като автомобилът на този етап все още е в калта.

netinfo

Сериозен проблем е имало и в с. Давидково, тъй като едно от свлачищата е застрашило къщата на две възрастни жени, които били евакуирани от пожарникарите и в последствие настанени при близки, добави Белчев.

Бедствено положение в Смолянско заради снега (СНИМКИ)
 
На територията на общината има още доста свличания и паднали електрически стълбове, които и към момента са под напрежение. Няма ток в част от Давидково, Стърница, Босилково, Вълчан дол и Глогино.

Редица свлачища в Баните
netinfo

Както вече писахме, в цялата област Смолян е обявено бедствено положение заради проблемите, създадени от снеговалежа. Затворени са проходите „Пампорово“ и „Превала“, а в десетки населени места в областта все още няма електричество.

netinfo