Разработка Лиани вече е в прокуратурата
Разработка Лиани вече е в прокуратурата / netinfo

Разработката “Лиани” от три дни се намира в Софийска градска прокуратура, съобщи депутата от ОДС Йордан Бакалов след края на заседанието на вътрешната комисия в парламента. Депутатите изслушаха министъра на вътрешните работи Михаил Миков и председателя на ДАНС Петко Сертов във връзка с разработката „Лиани”, свързана с финансирането на ДПС.

След заседанието на комисията Йордан Бакалов информира, че по разработката „Лиани” работата е била възобновена след смяната на ръководството на МВР, като от преди три дни тя е била изискана от Софийската градска прокуратура.

„Според министъра на вътрешните работи незаконното финансиране на политическите партии не били в приоритета на Министерството на вътрешните работи”, каза още Бакалов.

От своя страна вътрешният министър съобщи, че МВР не се занимава нито със законното, нито с незаконното финансиране на партиите. Михаил Миков отклони въпросите дали има разработка, свързана с финансирането на ДПС, „Лиани".

„Ако ни се възложи функция да се занимаваме и с това, сигурно ще се занимаваме. До мен такъв сигнал не е стигал. Да ви кажа, нито преди, нито сега съм се интересувал от този въпрос”, добави още министър Миков.

Запитан дали ГДБОП е работила по финансирането на ДПС, Миков отказа да отговори с аргумента, че това е политически въпрос.

По-рано стана ясно, че депутати от опозицията ще поискат оставката на председателя на комисията Минчо Спасов. Това, според независимите народни представители Яне Янев и Димитър Абаджиев, е заради опитите на Спасов да провали изслушването на МВР шефа и председателя на ДАНС в комисията.