Разпитали Никола Филчев в следствието за Алексей Петров
Разпитали Никола Филчев в следствието за Алексей Петров / БГНЕС
Разпитали Никола Филчев в следствието за Алексей Петров
34811
Разпитали Никола Филчев в следствието за Алексей Петров
  • Разпитали Никола Филчев в следствието за Алексей Петров

Бившият главен прокурор Никола Филчев е разпитан миналия четвъртък в Националното следствие по разследването срещу Алексей Петров и групата на „Октопод"-а. Филчев обаче не е разпитван за другите две убийства - на Николай Колев и Надежда Георгиева. Това обяви говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова.

Ние се радваме, че МВР е събрало доказателства за убийството на прокурора Николай Колев и с нетърпение очакваме да ни ги предоставят. Това обяви говорителката на главния прокурор Стелиана Кожухарова. След изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов, че бившият главен прокурор Никола Филчев е заподозрян за две убийства - на прокурора Николай Колев и на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, днес наблюдаващият прокурор по убийството на прокурора Колев е изискал всички събрани материали от МВР, за да се прецени дали има достатъчно данни за това кой е поръчител на разстрела на Николай Колев.

Говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова обясни, че Наказателният кодекс е остарял и в него не съществува такова престъпление „уговорен мач". Прокуратурата дори и да провери такива продадени мачове, трудно ще ги квалифицира като престъпления, добави още Кожухарова.