Разпитаха петима свидетели по делото срещу Митьо Крика
Разпитаха петима свидетели по делото срещу Митьо Крика / Снимка: Sofia Photo Agency

Състав на Софийския районен съд разпита петима свидетели по делото за хулиганство срещу Димитър Ходжев, известен като Митьо Крика, съобщиха от съда.

След разпита на третия свидетел делото е продължило при закрити врата по искане на прокуратурата. Съдът е отложил делото за 28 февруари, за да се съберат допълнителни доказателства - разпечатка от мобилен оператор и установяване на още свидетели - очевидци на катастрофата, предизвикана от подсъдимия, се посочва в съобщението.

Митьо Крика е обвинен в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост. В обвинителния акт се твърди, че на 11 август около 14 ч в столичния квартал "Лозенец" той извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като ударил с юмрук страничното стъкло и предната лява врата на "Фолксваген Поло".

Според прокуратурата подсъдимият е нанесъл удари върху тавана на автомобила, счупил с крак предния ляв мигач и блъскал по предния капак на колата. Ходжев ругаел и заплашвал пътниците от фолксвагена. Според обвинението Ходжев се държал хулигански, след като предизвикал катастрофа поради неспазване на предимство, докато управлявал своя "Нисан".