/ БГНЕС
Групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г
Специализираната прокуратура, ГДБОП и служители на Териториалната служба „БОП“-Пловдив, Пазарджик и Смолян разбиха организирана престъпна група за разпространение на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив. Акцията е започнала на 15 октомври и е продължила до днес. Това съобщиха от МВР.

До момента са извършени 18 претърсвания на недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както и лични обиски. Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали, две машини за нарязване и много други доказателства за престъпната дейност на групата. Разпитани са
свидетели.

Иззеха 300 кг нелегален тютюн при акция на полицията в плевенско село

Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са общо 7 лица. Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за колко от тях Специализираната прокуратура ще поиска от съда да бъдат задържани под стража.

Откриха 84 килограма тютюн без бандерол в Плевен


Събраните досега доказателства сочат, че групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г. Най-често участници в групата изкупували необработен тютюн от производители и го доставяли в стопанска сграда край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски фирми.
 
МВР, пресцентър