Ръководството на МВР представи пред министър-председателя и заместника му и министър на финансите хода на реформата в МВР
Ръководството на МВР представи пред министър-председателя и заместника му и министър на финансите хода на реформата в МВР / пресцентър, МВР
Премиерът Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев са подкрепили за предприетите действия
В присъствието на политическото и професионалното ръководство на МВР министърът на вътрешните работи Бойко Рашков представи пред министър-председателя на Република България Кирил Петков и заместника му и министър на финансите Асен Василев направеното в Министерството на вътрешните работи по отношение на реформата с акцент оптимизиране на дейността. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата бяха запознати с предприетите действия на базата на изготвен математически модел след обстоен преглед в няколко направления и отчитане на обективните факти както по територии, така и по направления на дейност. Реформата ще изведе полицейски служители близо до гражданите и ще има функционален ефект, отчете министър Рашков и уточни, че действията по нея продължават поетапно по изградения модел и въз основа на натрупания опит. В този смисъл вътрешният министър подчерта, че всички стъпки се предприемат по начин, който няма да отслаби способността на МВР да изпълнява функциите си по обезпечаване на сигурността и обществения ред.

Министър-председателят Петков и вицепремиерът и министър на финансите Василев подкрепиха действията, реализирани до момента във вътрешното ведомство. Двамата засвидетелстваха доверие към ръководството на МВР в лицето на министър Рашков. В рамките на срещата бяха обсъдени и идеи за реформи по актуални проблеми в по-широк мащаб.