Работна група ще координира преместване на СРС и СРП в други сгради
Работна група ще координира преместване на СРС и СРП в други сгради / снимка: Sofia Photo Agency, архив

По предложение на представляващия Висшия съдебен съвет Соня Найденова на днешното си заседание съветът създаде Работна група за координиране действията по преместване на Софийски районен съд (СРС) и Софийска районна прокуратура (СРП) в други сгради, както и за набелязване на мерки за преодоляване на други затруднения, съобщиха от ВСС.

От страна на Съвета в състава й влизат проф. Лазар Груев - председател на ВКС, Сотир Цацаров - главен прокурор, Соня Найденова - представляващ ВСС, Милка Итова, Калин Калпакчиев и Димитър Узунов. Отправена е покана за включване в Работната група и на ръководството на СРС, както и на съдии и съдебни служители от съда.

Работната група е създадена във връзка с поставените проблеми по време на състоялата се на 12 юли т.г. среща на членове на ВСС със съдиите и съдебните служители на СРС и в отговор на писмо от председателя на СРС Методи Лалов, в което той отправи молба за съдействие по организирането на обществените поръчки за обзавеждане на новата сграда на СРС на бул. „Цар Борис Трети” 54.