Първанов: Идеята ни е да обединим левицата и тя да е ключов фактор в България
Първанов: Идеята ни е да обединим левицата и тя да е ключов фактор в България / снимка: DarikNews.bg

„Тежките вътрешни проблеми в БСП са проблем на левицата като цяло, ние няма да водим кампания на гърба им".

Това каза в Шумен лидерът на АБВ Георги Първанов.

На въпрос очакват ли да привлекат повече леви избиратели предвид ситуацията в БСП-Шумен Първанов заяви, че не би си позволил злорадство по отношение на случващото се. Той обаче не скри, че за него това е било очаквано.

"Нещата сякаш неизбежно водеха към едно такова изостряне на процесите. Някой трябваше да се жертва. Проблемът е, че преди Шумен беше Пазарджик, а след това Видин. Станаха много районите и общините, в които има БСП има тежки вътрешни проблеми, което е проблем на левицата като цяло", каза той и допълни, че АБВ се стреми единствено да си свърши работата добре - не на гърба на другите и не с негативна кампания.

Той обясни, че днешната му програма не включва среща с кмета Красимир Костов. "В този момент една такава среща може да предизвика спекулации, не искам да му създавам допълнителни проблеми, но при едно от следващите ми гостувания ще си поговорим, защото винаги е интересно да чуя мнението на всеки един кмет, с оглед на това какви да бъдат акцентите в предизборната ни платформа", каза още той.

Първанов обясни, че идеята им е дори в един момент левицата да се консолидира, а обединената левица да си върне позициите и да стане ключов фактор в развитието на България.

"Ние имаме 280 кандидати за кметове на общини и райони, което е близо 90 % покритие на страната със собствени кандидати в голямата си част. Имаме широко представителство и влизаме амбицирани да постигнем добър резултат", каза още той.

Георги Първанов коментира, че АБВ има намерение да издигне кандидати и в смесените райони, но само там, където имат сили и структури.