Пускат допълнителни вагони по международните влакови линии
Пускат допълнителни вагони по международните влакови линии / снимка: Sofia Photo Agency
Пускат допълнителни вагони по международните влакови линии
28140
Пускат допълнителни вагони по международните влакови линии
  • Пускат допълнителни вагони по международните влакови линии

Заради анулираните полети по различни направления Министерството на транспорта разпореди да бъдат пуснати допълнителни вагони по международните влакови линии. Ще бъдат използвани всички налични спални вагони, а при изчерпване ще бъдат прикачвани пътнически. Частните автобусни превозвачи също продължават да организират допълнителни линии до най-търсените европейски направления. И днес много българи и чужденци потърсиха възможност да се придвижат до Европа чрез влак или автобус. Някои не успяха да си намерят билет, а други тръгнаха на път след дълго изчакване за пускане на автобус..

След затварянето на Летище-София много хора се отправиха към автогарата, за да потърсят вариант за сигурно, макар и по-бавно, придвижване до европейските държави. В ранния следобед офисът на един от големите превозвачи „Юнион-Ивкони" беше пълен с изнервени пътници, сред които и много чужденци. Някои успяха да си купят билет за желаното направление, но други нямаха този късмет.

От офиса на „Юнион-Ивкони" обясниха, че правят всичко възможно да пускат автобуси според желанията на клиентите си и са организирали допълнителни линии до много европейски държави. От превозвача уточниха, че цената на билетите за допълнителните линии е същата, каквато е и за автобусите, движещи се по нормален график.

Поради силно затруднената транспортна обстановка МВнР поиска съдействие от Хърватия и Сърбия за преминаването през територията им на извънредни автобуси за български граждани, съобщиха от министерството. Започва издаването на извънредни транзитни визи за турски граждани на границата, за да се облекчи транспортната ситуация. Условието за издаване на извънредни транзитни визи е пътуващите да имат вече положена шенгенска виза. Трима български министри са изпитали затруднения с предвижването си, сред които и транспортният министър Александър Цветков, който е все още в Испания. На път за България се намират финансовият министър Симеон Дянков и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Репортаж от Автогара-София можете да чуете в звуковия файл