Психично болна бе измамена пред нотариус
Психично болна бе измамена пред нотариус / netinfo

Психично болна жена от Благоевград бе въведена в заблуда да подпише пред нотариус запис на заповед за заем от 60-годишния Кирил Анастасов. Прокуратурата е сезирана от адвокат на младата Димитринка Тичева, която страда от олигофрения и глухота.

Преди месеци Димитринка получила 200 лева от благоевградчанина Кирил Анастасов. Той я заставил да подпише пред нотариус документ, че е получила 20 000 лева. В по-късен етап Анастасов дал на болната още 800 лева и по същия начин тя се подписала върху бланка за 3000 лева, без да осъзнава действията и постъпките си.

Измамата се разкрила, след като Димитринка й майка й получили изпълнителен лист за възбрана върху имот от 500 квадратни метра и строеж в широкия център в Благоевград, за което имущество претендира възползвалият се от психическото състояние на младата жена.

Пред прокуратура и полицията майката на Димитринка настоява да бъде образувано наказателно дело срещу Анастасов и да се отмени наложената възбрана от съда върху скъпоструващия семеен имот.

Други новини от Благоевград