Проверяват разговорите на Ангел Христов и съдията
Проверяват разговорите на Ангел Христов и съдията / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Проверяват разговорите на Ангел Христов и съдията
27273
Проверяват разговорите на Ангел Христов и съдията
  • Проверяват разговорите на Ангел Христов и съдията

Комисията за борба с корупцията във Висшия съдебен съвет ще проверява телефонните разговори на Ангел Христов, по-известен като единия от братята Галеви и съдията от Върховния административен съд Панайот Генков за шест месеца назад. Проверката се прави във връзка с твърдения, че двамата са вечеряли заедно в ресторант в столичния квартал „Лозенец" миналата седмица.

Разговорът на комисията с Ангел Христов продължи 15 минути. Преди и след него Христов не проговори пред медиите. След това Цони Цонев обясни: "Потвърди категорично, че не познава съдията Панайот Генков, никога не го е виждал, никога не са се чували, по никакъв повод не са се срещали, не го е разпознал и в заведението. Поискахме и той ни даде двата си телефона, за да може след като вземем телефонните разпечатки от телефона на г-н Генко да проверим да не би случайно да има някакви телефонни разговори. Ние искаме да приключим проверката, като изключим всички възможни съмнения".

Цони Цонев припомни, че проверката на Висшия съдебен съвет е установила, че през 2009 година Ангел Христов не е имал дела във Върховния административен съд. Миналата седмица комисията провери ресторанта и разговаря на място с персонала. След това стана ясно, че двамата са дошли по различно време и са били на различни маси, без да комуникират по между си.

Проверяват разговорите на Ангел Христов и съдията
netinfo