/ БГНЕС, архив
Главният прокурор Сотир Цацаров поискал председателят на Върховният касационен съд (ВКС) да прецени дали не е необходима проверка за начина, по който е направено случайното разпределение относно мерките за неотклонение по делото за скандалния кмет на с. Галиче Ценко Чоков на съдия Даниела Росенова.
 
Главният прокурор предлага единствено Лозан Панов да прецени дали се нуждае от проверка разпределението на делото за мерките.
 
Съдийка, пуснала от ареста Ценко Чоков, кандидатства за председател на наказателен съд

Председателят на тричленния съдебен състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) Даниела Росенова Иванова, който пусна от ареста скандално известния кмет на с. Галиче Ценко Чоков се яви пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) като кандидат за председател на съдебната инстанция. Съдийската колегия на ВСС обаче не избра председател на Апелативния спецсъд. От края на 2011 г. съдия Даниела Иванова е административен ръководител на АСНС.
 
Ценко Чоков излезе от ареста, прибра се в Галиче

В понеделник, изненадващо с два на един гласа, съдебен състав, начело със съдия Даниела Иванова, пусна срещу парична гаранция от 10 000 лв. Ценко Чоков. В подкрепа на искането за освобождаването от ареста, адвокатите на Чоков изтъкнаха влошеното здравословно състояние на обвиняемия.
 

БГНЕС, архив


На 17 януари 2017 г. срещу Чоков и още седем участници в организирана престъпна група, ръководена именно от кмета на с. Галиче, бяха повдигнати обвинения за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи. Събраните материали срещу ръководеното от Чоков престъпна група е събрано в 38 тома доказателствен материал.
 
Жители на Галиче на протест срещу завръщането на Ценко Чоков

До арестуването на Чоков, сина му и още шест лица, което стана в края на май месец 2016 г., се стигна след множество жалби и протести на жители на с. Галиче. Делото срещу скандалния кмет трябва да започне на 23 февруари, като за първото заседание са призовани 30 свидетеля. След решението, постановено от съдийките Даниела Росенова Иванова и Даниела Врачева, не е ясно дали няма да се стигне до промяна на показанията на свидетелите.
БГНЕС