/ iStock
В 23-то Средно училище "Фредерик Жолио-Кюри" по традиция се състоя "Най-големият урок в света", съобщиха от Регионалното управление на образованието в София-град.

Момичетата и момчетата от четвърти "б" клас (класът на делфинчетата) запознаха любознателните първокласници от първи "а" клас със 17-те глобални цели за устойчиво развитие на ООН и УНИЦЕФ.

Учениците работиха в екип, споделиха опит и всички заедно достигнаха до извода, че и децата могат да променят света - ако се грижат за опазването на природата, като разделно събират отпадъците и засаждат растения. Ако се грижат за собственото си здраве, като се хранят здравословно, спортуват, поддържат добра лична хигиена и спазват дневен режим.

Млади математици се състезаваха в Стара Загора

Четвъртокласниците насърчиха първокласниците към спазването на правилата в училище, защото са важни за качественото образование. Споделиха опита си за работа по целта "Изкореняване на глада" и стигнаха до извод, че мирът е най-важната глобална цел, защото без него, нищо друго няма значение.

Откритият урок, чиято подготовка беше три седмици, постигна целта си - щафетата е предадена и техните учители вярват, че ще продължи със серия от уроци по човечност.
БТА