Протестиращите се заканиха да карат с 30 км/ч и така да пречат на движението
Протестът от жълтите павета, предвождан от "Отровното трио" се прехвърля на границата.
 
 

Протестно шествие към ГКПП Калотина. Съберете се с приятели и съмишленици. Тръгнете бавно по най-близкия път, магистрала, каквото решите. Това е достатъчно, за да блокираме държавата! #Оставка #Борисов #Гешев

Публикувахте от Valentina Vassileva-Filadelfefs в Неделя, 9 август 2020 г.

Протестно автошествие тръгна от София към ГКПП „Калотина“ с идеята да затвори граничния пункт и да спре преминаването на хора и автомобили. Протестиращите се заканиха да карат с 30 км/ч, за да пречат на движението. Това е и нарушение на закона за движението по пътищата.

Напътствието във Фейсбук гласи: "Тръгнете бавно по най-близкия път, магистрала, каквото решите".

Профил във Фейсбук на Валентина Василева-Филаделфес, председател на ЕНП

Това е достатъчно, за да блокираме държавата!" Колоните автомобили вече пътуват и надуват клаксони по пътя.

"Затваряйте - кой където му е на сърце. Ние вече сме образували няколко километра задръстване с тирове, камиони и автобуси", казаха протестиращите, които водят автошествието.

Впоследствие

Пътни полицаи са спрели колоната при Сливница, тъй като протестиращите създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Според адвокат Хаджигенов обаче спирането на демонстрантите е неправомерно.

Проверяват се документите на всички шофьори и пътници.

От КАТ обясняват на спрените водачи, че ще бъдат проверявани и за неплатени глоби. Някои от шофьорите са изпреварвали в забранен участък. На протестиращите се съставят предупредителни протоколи да не нарушават закона.

Копирано от standartnews.com
пътни полицаи спряха автоколоната при Сливница, тъй като протестиращите създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Според адвокат Хаджигенов обаче спирането на демонстрантите е неправомерно.

Проверяват се документите на всички шофьори и пътници.

От КАТ обясняват на спрените водачи, че ще бъдат проверявани и за неплатени глоби. Някои от шофьорите са изпреварвали в забранен участък.

На протестиращите се съставят предупредителни протоколи да не нарушават закона. Към 14:00 часа протестиращите пристигнаха на ГКПП „Калотина".