Работниците в "Автомагистрали-Черно море" АД отново излязоха на протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) заради все още неиздължените от държавата средства за приключил ремонт на участък от магистрала "Тракия". В протеста участват и служители от "ИСА 2000", които са в същата ситуация.

БТА

Протестиращите искат да им бъдат изплатени общо над 46 млн. лв. за строителни и ремонти дейности по магистрала "Тракия", като посочват, че работата е свършена, а обектът е в експлоатация от юли.

От КНСБ заявиха, че това води до неплатени заплати и много затруднения за извършване на дейността на строителните фирми. Става въпрос за заплатите на 810 човека от "Автомагистрали-Черно море" АД и за над 420 работници от "ИСА 2000".

БТА

В позиция на КНСБ в "Автомагистрали-Черно море" АД от вчера, се посочва, че в периода октомври - ноември, предвид тежката политическа обстановка и противоепидемичните мерки в страната, са се въздържали от ефективни синдикални действия, с цел неполитизиране на протестите и справедливите искания. Сега отново протестират, след като са се опитали да решат проблема с диалог и преговори, но са били прехвърляни от институция на институция, без ясни ангажименти и без план за действие.

БТА

В началото на протеста протестиращите символично "опаковаха" регионалното министерство като разпънаха пред сградата българското знаме, дълго над 100 метра.

 
БТА