Протест в защита на Закона за горите блокира за кратко Е-79
Протест в защита на Закона за горите блокира за кратко Е-79 / снимка: DarikNews.bg, Благоевград
Георги Икономов, кмет на Банско
55126
Георги Икономов, кмет на Банско
  • Георги Икономов, кмет на Банско

Протест в защита на промените в Закона за горите блокира движението по главен път Е-79 в района на Симитли тази вечер. Блокадата, в която се включиха над 500 души от Банско, Разлог и Добринище, продължи 15 минути. Протестиращите настояваха за промяна на плана на управление на Национален парк „Пирин”.

Колоната протестиращи беше предвождана от кмета на Банско и бивш депутат Георги Икономов. До него бяха председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов, общинари и жители на курортната община.

„Този митинг е важен за Банско, Добринище и съседните общини. По този начин изразяваме позицията си за развитие на туризма, тъй като в последно време се наблюдават действия за блокирането му”, коментира Икономов.

Преди протестиращите да излязат на пътя полицейските сили от Областната дирекция на МВР в Благоевград бяха отцепили района на митинга. Лично началникът на „Пътна полиция” Димо Чобанов спираше движението на камиони и леки коли. За недопускане на инциденти на място бе и полицейският директор комисар Георги Костов.

Още новини от Благоевград