Промените в Конституцията пак изкараха стотици на протест в София
83139
Промените в Конституцията пак изкараха стотици на протест в София
  • Промените в Конституцията пак изкараха стотици на протест в София

Втора вечер нодоволни от промените в Конституцията, одобрени вчера в коригиран вариант от народните представители, се събраха на протест в столицата. Той не е съгласуван със Столична община.

Първоначално демонстрацията изглеждаше вяла, но не след дълго пред сградата на Народното събрание се събраха стотици хора. Някои от тях ноеха плакати с лозунги "Искаме реформи сега", "Прокурорска България", "Мафия", придружени с викове "Оставка" и "Лустрация".

Хората блокираха движението на бул. "Цар Освободител" малко преди 19.00 часа и както снощи около половин час след това се отправиха към Орлов мост, където също застанаха на пътното платно със скандирания "Долу ГЕРБ и ДПС" и "Ще ги изметем".

Промените в Конституцията пак изкараха стотици на протест в София (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo
Протест "Да запалим свещ за съдебната реформа" блокира движението в София

Множеството разкъса полицейския кордон на Орлов мост и в опит да организират нова преграда полицаите подгониха част от хората с гневни нареждания да се подчинят. До сериозни инциденти не се стигна.

На Орлов мост протестиращите стояха около 20 минути, след което отново се отправиха към сградата на НС. Хората се заканиха да продължат да протестират, докато няма някаква промяна и не срещнат разбиране от страна на управляващите.

Хората се върнаха и отидоха до Министерския съвет, а впоследствие протестът стигна и до Съдебната палата, където беше най-шумен. Недоволните от конституционните промени скандираха "за реформа сега" и се чуха възгласи "Долу Цацаров", "Оставка и затвор - вие сте позор".

Промените в Конституцията пак изкараха стотици на протест в София (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo

Източник на видеото: Novanews.bg