/ БГНЕС
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да назначи проверка, която да установи спазват ли се изискванията, уреждащи прилагането на утвърдените от Комисията цени на топлинна енергия в съответствие с условията на лицензията. Това съобщиха от пресцентъра на ВАП.

Разпореждането за проверка идва след като във ВАП бе образувана преписка, въз основа на информация в медиите, в която се съдържат данни за съществено увеличение на цената за предоставяне на топлоенергия от „Топлофикация София“ ЕАД.

ВАС обяви цените на тока и парното за незаконни

ВАП ангажира КЕВР да изясни причините, поради които се е стигнало до нерегламентираното увеличение цените на отдаваната топлоенергия от доставчика.

ВАП нареди на КЕВР да регулира цените на водата


Резултатите от проверката следва да се обобщят в доклад, в който да се отразят направените констатации, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, и за санкционирането на виновните лица, включително постановени административни актове.

Обобщеният доклад трябва да бъде предоставен на ВАП в кратък срок, допълват от прокуратурата.