/ БГНЕС
Районната прокуратура на Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на полицейски орган при или по повод изпълнение на службата му.

Става въпрос за случая от понеделник, при който 25-годишен мъж рани трима полицаи край Стара Загора. До нападението се стигна, след като мъжът започнал да буйства в автобус по линията Стара Загора-Сливен. Той опитал да счупи стъкло и да скочи от превозното средство. Тогава шофьорът се обадил на 112.

Трима ранени полицаи след сблъсък с буйстващ пътник в автобус

Пристигналите на място трима полицаи от Първо РУ на МВР-Стара Загора опитали да го озаптят и арестуват, но той със сгъваем нож нанесъл леки наранявания в областта на главата на двама от полицейските служители.

25-годишният бил откаран в Центъра за спешна помощ в Стара Загора за преглед и освидетелстване от психиатър. Полицейските служители били откарани в същото лечебно заведение, където били обслужени амбулаторно и освободени без опасност за живота. При прегледа било установено, че и третият полицейски служител бил получил телесно увреждане - разтежение на коленни връзки на левия крак.
 

БГНЕС


На място е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група, като се извършват всички неотложни към момента процесуално- следствени действия.