Прокуратурата няма да проверява твърденията на Брендо
Прокуратурата няма да проверява твърденията на Брендо / снимка: Sofia Photo Agency

В Софийската градска прокуратура е имало молба от защитата на Евелин Банев – Брендо да бъде разпитан пред съдия съкилийникът му Валентин Димитров, който в нотариално заверена декларация твърди за натиск от страна на директора на Националната следствена служба Бойко Найденов и говорителя на главния прокурор Маргарита Попова.

На 8 октомври съдът е отказал да го разпита, съобщи в интервю за Дарик радио градският прокурор Николай Кокинов. В нотариално заверената декларация не е имало твърдения за бившия вътрешен министър Румен Петков.

Ето какво още каза Николай Кокинов за Дарик:

Официална проверка няма до този момент. Мисля, че и главният прокурор вчера заяви – нямаме намерение да проверяваме твърденията на всеки обвиняем. Някакви такива приказки, които по никакъв начин не могат да бъдат доказани. Според мен е безцелно да разпиляваме ресурси в опровергаване на подобни твърдения. По отношение на предисторията на тези нотариално заверени свидетелски показания от бившия съкилийник на г-н Банев, в Градската прокуратура е била депозирана молба от може би 6-ти октомври, и на 8 октомври наблюдаващият прокурор по това дело е отказал с постановление писмено, за което защитата на обвиняемия Евелин Банев е уведомена, да разпита пред съдия въпросния Валентин Димитров. Тъй като въпросните твърдения, които са изложени в нотариално заверена декларация, не касаят по никакъв начин предмета на разследване по делото за пране на пари.

Цялото интервю можете да прочетете тук.