Проговори управителят на ресторанта в Слънчев бряг след сблъсъка с Митьо Очите
Проговори управителят на ресторанта в Слънчев бряг след сблъсъка с Митьо Очите / БГНЕС, архив

Собственикът на заведението, в което стана стрелбата срещу Димитър Желязков и гардовете му, Божидар Кузманов отрича да познава сочения за подземен бос Митьо Очите.

"Не познавам лично Димитър Желязков, чел съм за него само в медиите, имахме уговорена среща, за да изясним едно недоразумение, не съм очаквал да има престрелка. Кой иска да стрелят в заведението му", твърди пред "24 часа" Кузманов.

Единственият обвиняем след стрелбата в Слънчев бряг остава в ареста

В кървавия сблъсък бе убит 46-годишният Александър Алексиев, гард на несебърския бос, а самият той е бе прострелян с пет куршума. Вече трети ден лекарите се борят за живота му, без обаче да дават никакви прогнози дали Желязков ще оцелее.

Кузманов и още 7 мъже бяха обявени за издирване ден след стрелбата, часове по-късно всички прецениха, че най-полезният им ход е да се предадат в присъствието на адвокати.

Поредна версия за стрелбата в Слънчев бряг: неизбежна отбрана

33-годишният Божо за първи път проговаря пред изданието за събитията, които окървавиха курорта в началото на сезона. Той обяснява, че по документи не е собственик на заведението, но има картбланш да го управлява.

Първоначално срещата трябвало да се състои в ранния следобед, но другата страна я отложили на два пъти. В разговорите посредничел Христо Широков, с когото Божидар се познавал. Широков е приятел на Очите, през есента направи пробив в месната власт и стана общински съветник в Поморие.

Съдържателят на "4You" отрича, че е имало конфликт за паркоместа, както и че Велислав Попов, бъдещият зет на Желязков, е бит. Според него Велислав го е потърсил и предупредил да не праща клиенти в татустудио близо до ресторанта. Заявил, че Митьо така е наредил.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

"Не съм отказвал, но след това Велислав се е спречкал с някой, взели са го за наш човек, казах им, че има недоразумение и затова се съгласих да се срещнем. Уговорката беше да разговарям само с Христо, 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи", разказва Кузманов.

"Уж трябваше да говорим, а стана Кербала", недоумява той.

Според него иззетото от полицията оръжие - три пистолета, от които един газов, както и мачете, не било единственото. "Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта", разкрива още Божидар за събитията от 8 юни вечерта.

Разказът на британски тийнейджъри, оказали се до стрелбата в Слънчев бряг

Заедно с Георги Иванчев прекарали нощта в гората, страхували се, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса.

На местопроизшествието останал 31-годишният Тодор Славов, който стрелял по гарда Александър. Според Божо Тодор му спасил живота, прострелял въоръжения охранител преди той да направи същото. 46-годишният мъж е убит със законно притежаван пистолет.