Продължава делото срещу бившия кмет на Нови пазар
Продължава делото срещу бившия кмет на Нови пазар / снимка: Дарик - Шумен /

Втори ден продължава делото срещу бившия кмет на Нови пазар Румен Панайотов, инж. Станимир Станев и 41-годишният Георги Митев от с. Слънчево. Вчера Шуменският окръжен съд даде ход на делото за източване на над 406 000 лв., с които държавата е била ощетена в периода 2005-2006 г.

Обвинението срещу Митев е за документна измама, в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Същото е обвинението и срещу инженер Станимир Станев. Бившият кмет на Нови пазар Румен Панайотов е обвинен за престъпление по служба и за документно престъпление.

След обилните дъждове и наводненията в община Нови пазар през 2005 г.  се е наложило възстановяването на 26 инфраструктурни обекта. Те се намират както в град Нови пазар, така и в няколко села от общината. Според обвинението, след констатиране на значителни материални щети, установени от общинска комисия, за възстановяването им са били отпускани различни суми от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към Министерски съвет. Разследването показа, че за 20 от обектите са извършени злоупотреби. Отпуснатите за тях средствата са били усвоени, но без да бъдат извършвани изцяло всички аварийно - възстановителни работи.

Никога не съм излизал от полето на закона, не съм извършил престъплението, заяви в съдебната зала вчера Панайотов.

Новини от Шумен