Военнослужещи оказват помощ в борбата с пожарите
Продължава борбата с огнената стихия в Хасковско. На територията на областта има три действащи пожара, които не са локализирани – в село Дъбовец и Малки воден, където ситуацията е много сериозна, има изпратена и тежка техника, в село Сусам към Татарево и село Гарваново, където снощи пожарът се е разраснал, и в село Румелия. Това съобщи областният управител на Хасково Красимир Ангелов и уточни, че към момента няма опасност за хората. 

БТА


"Най-опасен към момента е пожарът до село Гарваново, тъй като е най-близо до населено място", заяви още областният управител. 

Поради силните ветрове и смяната на посоката им пожарите също сменят посоката и не могат да бъдат локализирани. 

БТА

БТА

Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон от състава на Сухопътните войски оказват помощ по две искания на областния управител на Хасково, съобщиха от Министерство на отбраната.

От 06:00 ч. модул в състав от 22-ма военнослужещи с 5 автомобила участва в гасенето на пожар, който гори между селата Малки Воден в Община Маджарово и Дъбовец в Община Любимец.

Група от 30 военнослужещи участва в претърсване на район в пресечен терен между село Клокотница и местността "Кенана" във връзка с издирване на безследно изчезнало лице.

От Бургас и от Мини „Марица” също е изпратена тежка техника. "Надяваме се с техниката, която пристигна от шест области - София, Кърджали, Пловдив, Ямбол, Бургас и Велико Търново, от Мини "Марица Изток" и багер от силите на пожарната в Бургас, както и военната тежка техника да локализираме пожарите", заяви Красимир Ангелов.

Жълт код е обявен за цяла България за днес. Предупреждението е заради очаквани силни пориви на вятъра, а в крайните източни райони на страната и за гръмотевични бури.