Признаха изборите за общински съветници в Русе
Признаха изборите за общински съветници в Русе / netinfo

Административният съд на Русе отхвърли жалбите срещу избора на общински съветници на 28 октомври и потвърди решението на Общинската избирателна комисия, съобщи председателят на съда Елга Цонева.

В съдебното решение, съдържащо 22 страници, са събрани всички доказателства, поискани от страните, и на основата на закона е взето решението, че нарушенията не са съществени и не влияят на крайния изборен резултат.

Адвокатът на част от жалбоподателите Милена Хинкова заяви, че клиентите й не са доволни от решението и имат намерение да го обжалват, защото съществуват сериозни основания за атакуване на мотивите.

В Административния съд е създадена организация всичките около 60 заинтересовани страни днес да получат решението и ако го обжалват, делото да не се бави и да бъде във Върховния административен съд до Нова година. Няма законов срок за произнасяне на тази инстанция, обясниха в съда. Съдебното дело в Административния съд на Русе започна на 12 ноември по шест жалби срещу решението на Общинската избирателна комисия за избора на общински съветници.

Други новини от Русе