Румен Радев президент
Румен Радев президент / БГНЕС
В четвъртък ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи, настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“.

В четвъртък от 19.30 часа, в Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще посрещнат близо 80 зрелостници от цялата страна. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Партньори на Администрацията на президента за реализиране на инициативата са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Инициативата „Подкрепи една мечта“ е насочена към младежите, настанени в социални услуги за резидентна и приемна грижа. В 11-и и 12-и клас в средното училище те получават подкрепа и напътствия за своето личностно развитие чрез образование или работа. Младежите са насърчени в решението си да продължат своето обучение във висше училище или професионален колеж, както и получават съвети за избора на подходяща специалност. Те се запознават с възможностите за реализация на пазара на труда чрез конкретни предложения за работа.

В подкрепа на мотивацията за учене Администрацията на Президента отпуска еднократна стипендия за младежите от инициативата, които са приети да учат в университет или колеж. Финансова помощ за отличен успех получават и учениците от 12-и клас, които са настанени в социални услуги. Средствата за стипендиите за студенти и ученици се набират по време на дарителската кампания, която президентската администрация организира ежегодно.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня