/ БТА
Това, което става през последните три месеца в Народното събрание, и това, което е планирано до края на тази година, са най-големите реформи, които са се случвали в законодателството от времето на приемането на България в Европейския съюз. Това каза министър-председателят акад. Николай Денков на форума "30 години германска икономика в България", който се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара в "София тех парк".

Премиерът увери присъстващите в избора на България на евроатлантическите ценности.

Говорим за изключително сериозно реструктуриране на правосъдната система, за да бъдат премахнати всички възможни вратички за сериозно политическо влияние, които в момента са налице, включително с промяна в Конституцията, отбеляза министър-председателят. Имаме осигурено мнозинство, до края на декември очакваме целият този процес – всички свързани закони, промените в Конституцията, да бъдат завършени и тази част, която е свързана с промяната на нормативната база, да е вече факт.

Кабинетът на 100 дни през погледа на политолози: Тройно алиби, поети ангажименти и нерешени въпроси

Наред с това е предвидена и промяна в процедурите, по които да се избират регулаторите, каза премиерът Денков. Имаме много амбициозна програма по дигитализация – в момента този процес се ускорява със създаденото Министерство на електронното управление преди година, отбеляза той. Има изключително амбициозна програма как да се дигитализират процесите – административните, контактът с гражданите, посочи Денков. 

Министър-председателят отбеляза, че отделно има амбициозна програма за развитие на иновациите и затова е било създадено Министерство за иновациите и растежа, за да бъде преодоляна  една натрупана консервативност. 
Десислава Антонова/БТА