/ БГНЕС
Пейките в градинката около столичния храм „Свети Георги” на Петте кьошета са премахнати. В съботния ден общинските служители, грижещи се за парковете и градинки в София, премахнаха пейките от пространството около храма.

БГНЕС

Оставени са единствено тези в детския кът, който е ограден с полицейска лента. Мярката се налага заради въведеното извънредно положение в страната и с цел да се предотврати събиране на граждани навън и най-вече на открити обществени места - забраната за паркове, градски градини, на детски и спортни площадки е в сила до 13 май, до когато е обявено и извънредното положение заради пандемията от коронавирус.

Столична община започва засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция

Преди няколко дни полицията предприе и друга стъпка за ограничаване на хората от посещение на зелените площи в София - на редица по-малки паркове и градинки, главно в централната част на града, бяха поставени ограничителни ленти.

БГНЕС

БГНЕС

Според последните промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение за разходка в парка нарушителите биват глобявани с 300 лева, вместо с досегашния размер на санкцията - 5000 лева. При повторно нарушения обаче глобата скача на 1000 лева.

БГНЕС

Преди ден, вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, беше заснет от гражданин да стои в Градската градина на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов.
БГНЕС