левицата протест
левицата протест / БТА
Представители на Коалиция „Левицата!“ поискаха на протест пред Народното събрание (НС) да се сложи край на този парламент. Те носеха плакати „За 5 часа чухме достатъчно. ВЪН!“, „Кога промяната стана подмяна?“, „Този протест НЕ е съгласуван с посолствата“.

Събрали сме пред българския парламент, за да напомним на народното представителство смисъла на съществуването на българската държава, заяви Валери Жаблянов от „Левицата!“. Днешният парламент се опозори преди да започне да работи, затова изборите не са трагедия за България, трагедията за България ще бъде следващото правителство, насила сглобените мнозинства в НС, коментира той. Призовавам да се сложи край на този парламент, добави той.
 

БТА


Председателят на партия АБВ, част от Коалиция „Левицата!“, Румен Петков коментира, че ситуацията в страната е повече от драматична. „Тази сграда, пред която сме се събрали, излъчва ПП – предателство и простащина“, каза той. Сезираме прокуратурата за това, че вече дни наред по улиците на София се отправят апели за насилие, за гражданска война, за деинституционализация и държавен преврат, а българските институции си мълчат, каза Петков.

Костадин Паскалев коментира, че вчерашните хулигански прояви в парламента са продължение на погазването на обществения морал и законността в България. Тези, които искаха да свалят главния прокурор, да свалят модела на управление на ГЕРБ, сега са в коалиция точно с тези субекти, посочи той. Правителството, което ще роди тази престъпна коалиция, може да бъде наречено по един единствен начин – „правителство на страха от главния прокурор“, смята Паскалев. „Няма място подобно управление в държавата, то няма да защитава националния интерес и интересите на гражданите. Затова най-добре е това НС да прекрати своята дейност и да вървим на избори“, заяви още той.