/ БТА

Борислав Колев, първият обвиняем по делото “Хемус”, дойде тази сутрин в ГДБОП, където разследващите му предявиха прецизирани обвинения.

Към обвинението на Колев са добавени факти и обстоятелства, които до момента не са били известни или ясни, обясни пред журналисти адвокатът му Христо Ботев. “Явно разследването върви към приключване”, добави той и уточни, че клиентът му винаги е съдействал на разследването.


Борислав Колев, обвиняем по аферата „Хемус”, вече не е под домашен арест

Ден по-рано стана ясно, че Колев вече не е под домашен арест, тъй като максимално допустимият законов срок на мярката, който е осем месец, е изтекъл.

Поради това обвиняемият вече е без мярка за неотклонение.

По делото “Хемус” вече има нови осем обвиняеми. Прокуратурата все още не е съобщила подробности за това.

Софийската градска прокуратура обвини 42-годишния Борислав Колев за пране на пари в началото на декември миналата година. Според обвинението, той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да им станат фиктивни управители.

След новите разкрития за строежа на АМ „Хемус“: Повдигат още обвинения

Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предназначени за лот 5 от магистрала "Хемус". Впоследствие Колев придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така, според прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 г. до септември 2021 г. мъжът получил над 53 милиона лева.
 
БТА