/ iStock/Getty Images
Правителството подготвя мерки в подкрепа на бизнеса с оглед продължаващата криза и заради високата цена на тока и ще ги оповести до дни. Това съобщи служебния министър на икономиката Даниела Везиева.

Протестиращи с опит да влязат в Министерството на енергетиката

"Обмисляме и в най-скоро време ще имате възможността да чуете всички нас с общите ни мерки, като правителство", каза тя и уточни, че в момента се обсъжда и искането на бизнеса за компенсации за цената тока като отговор ще има след няколко дни.

Мая Манолова иска оставката на министъра на енергетиката

Везиева коментира това след участието си в представянето на първия български електрически лекотоварен автомобил в София тех парк.

Той е разработен от автомобилна компания от Русе, която от десет години е на пазара, напомни министърът по време на представянето на колата.

"Тази иновация, която днес се представя, е скок в бъдещето и то скок изцяло български", каза министърът. Тя посочи, че всички елементи в този нов автомобил са разработка на фирмата и са българско производство. Везиева каза, че бъдещето е в зелените и високите технологии и допълни, че държавата ще се постарае да подпомогне всяка иновативна част през различни мерки.

Даниела Везиева
БТА

Автомобилът вече е представен на изложението в Мюнхен с отличен отзвук от участието.
БТА