Повдигнаха обвинения срещу Жоро Главата след престрелката в Пловдив
Повдигнаха обвинения срещу Жоро Главата след престрелката в Пловдив / cнимкa: DarikNews

Повдигнаха обвинения срещу Георги Славов, известен с прякора си Жоро Главата и Пламен Иванов за хулиганство с особена  дързост и цинизъм. Това съобщи за Дарик прокурор Даниела Начева. За това престъпление Законът предвижда лишаване от свобода до пет години. Прокуратурата постанови мярката им да бъзе удължена от 24 на 72 часа.

Те са обвинени за участие в престрелката през заведение „Бедрум"в Пловдив на 9 януари. След инцидента полицията задържа общо осем лица. Разпитани бяха 27 свидетели, извършен бе оглед на местопроизшествие.

Според източници на Дарик, престрелката между групите на Жоро Главата и Владимир Арабаджиев, син на известния хотелиер от Пловдив Ветко Арабаджиев, е станала заради скандал за резервация в заведение „Бедрум". По неофициална информация, Арабаджиев бил в компанията на Николета Лозанова, бивша приятелка на Главата. След намесата на служители от СОТ, мъжете били изведени извън заведението, където  свадата продължила и прераснала в побой и стрелба с пистолет във въздуха.  

По-рано днес прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител заради престрелката пред пловдивския клуб „Бедрум". Общо осем са задържаните в ареста за 24 часа след инцидента. Към делото са прибавени записите от охранителните камери на заведението.  

Новини от Пловдив