Състоянието на единия пострадал полицай е критично
Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, ударил патрулка на АМ "Тракия". Инцидентът стана в събота следобед. Мъжът е задържан за 72 часа, съобщи NOVA.

Състоянието на единия пострадал полицай е критично. 35-годишният мъж е с опасност за живота в в университетската болница “Св. Георги” в Пловдив. Другият полицай, който е на 42 години, е в стабилно състояние, с рана на главата.

Камион удари патрулка на магистрала „Хемус“

Следственият оглед, продължил близо 5 часа сочи, че патрулната кола е съпровождала специализираната машина за полагане на пътна маркировка. След тях е имало товарен автомобил - тип стрелка, която била видима от далеч. Самата патрулка също е била с включена сигнализация. Незнайно защо, 74-годишният шофьор на автомобила е подминал стрелката и се е върнал в затворената изпреварваща лента, където блъска патрулката.

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, трасето не било достатъчно обезопасено. По думите й мерките за организация на временното движение не бива да се слагат там, където се извършва някаква дейност на пътя, а трябва да се слагат поне 2 или 3 километра по-рано.

Наказанието, което грози шофьора, причинил катастрофата, е до 3 години затвор и глоба от 5000 лв.