/ iStock/Getty Images
В събота преди обяд ще преобладава слънчево време, максималните температури ще са между 19° и 24°.

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по Черноморието - до 12 градуса. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за май.

iStock/Getty Images

В планините по-значителна облачност ще има в следобедните часове, когато на места ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около 14 градуса, на 2000 м - около 6 градуса.

По Черноморието по-значителна облачност и превалявания, придружени с гръмотевици ще има в следобедните часове. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са до 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 14 градуса, вълнението на морето ще е около 2 бала.

iStock/Getty Images

В неделя вятърът ще се обърне от изток-югоизток. Облачността ще се увеличи, отначало висока и средна, след обяд ще се вплътни и на места в западните райони до вечерта ще превали.

iStock/Getty Images

През по-голямата част от следващата седмица облачността ще е предимно значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места в страната ще има валежи, интензивни и с гръмотевици, а и по-значителни като количество, главно в Западна България, към средата на седмицата в отделни райони и на изток.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg