Поредна версия за стрелбата в Слънчев бряг: неизбежна отбрана
Поредна версия за стрелбата в Слънчев бряг: неизбежна отбрана / DarikNews.bg, Бургас

Защитна версия "неизбежна отбрана" представи днес адвокатът на 31-годишния Тодор Славов, обвинен за убийството на гарда на Митьо Очите - Александър Алексиев. Той загина при гангстерската престрелка в ресторант "4 You" в Слънчев бряг вечерта на 8 юни т.г.

Тогава в заведението, според различни източници, са нахлули около 15-20 човека от обкръжението на Димитър Желязков. Групата е била водена от Очите и според очевидци е била въоръжена с огнестрелно оръжие, брадви и ножове.

Разказът на британски тийнейджъри, оказали се до стрелбата в Слънчев бряг

По думите на адвокат Димо Гочев, който е ангажиран със защитата на Тодор Славов, стрелецът е натиснал спусъка на оръжието си при самоотбрана. "Касае се за защита, имало е нападение. За какъв умисъл говори обвинението", казва адвокат Гочев.

"От всички страни свистяха куршуми. Върнахме се в 90-те години", били първите думи, които Тодор казал пред адвоката си. Юристът посочи, че Тодор е оказал съдействие на полицията.

При пристигането на МВР служителите той сам е предал оръжието си. "Става въпрос за законно притежаван пистолет, не е "Макаров", поясни Гочев. В престрелката Славов е застанал зад бара, според адвоката му, се е опитал да се скрие от прелитащите над главите куршуми.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

Славов не е осъждан, подчерта защитникът. Тодор не е гард на собственика на заведението Божидар Георгиев, а негов приятел, казва още адвокатът на задържания. Юристът отказа да уточни какво работи клиентът му.

Тодор Славов е от Стара Загора
. Живеел в блок в центъра на града. Баща му бил електротехник в затвора, но починал преди години. Семейството не било заможно, нямало личен автомобил, затова съседите се учудили, когато преди две седмици забелязали Тодор да пристига с лъскав черен джип.

Шансовете за оцеляване на Митьо Очите са минимални, съобщиха от болницата

Миналата година за кратко бил гард на собственик на хотел и верига обменни бюра в Стара Загора. В началото на това лято дошъл по морето.

"Съжалявам, че мъжът е починал, но можеше аз да бъда на негово място", обявил задържаният. Срещу него вече е повдигнато обвинение по чл.116 от Наказателния кодекс - за предумишлено убийство. Заседанието за определяне на мярката му за неотклонение е насрочено за събота - 11 юни, в Бургаския окръжен съд.

Други новини от Бургас