Пореден случай на детска агресия беше заснет и разпространен в социалните мрежи от свидетели на боя, които също са деца.

В клипа се вижда как 13-годишно момиче дърпа за косата своя връстничка, удря й шамар и я обижда с нецензурни думи, докато събралата се около тях група деца я насърчава да продължава с насилието. Това се е случило в Перник, съобщи NOVA.

Родителите на пострадалото момиче казаха, че са изключително разстроени и емоционално претоварени от случилото се с детето. Те обясниха, че двете момичета са били в не особено добри отношения от известно време.

Според тях агресията е била провокирана от факта, че момичето, което е станало жертва на насилието, е блокирало телефона на другото момиче и на част от децата в клипа.

„Късно вечерта във вторник дъщеря ми ми показа клипа, качен в социалните мрежи. Бях шокирана от проявата на агресия. Още в полунощ звъннах във Второ РПУ. Вчера осъществих контакт и с началника му, който беше информиран за случая. Той ме увери, че се работи по него и че децата са имали разговори в Детска педагогическа стая. Подготвя се и преписка, която да бъде отнесена в Прокуратурата”, каза Десислава Стоянова, кмет на кметство „Изток" в Перник. 

Тя осъди проявата на агресия и посочи, че е уведомила за случилото се и кмета на града. „Децата трябва да притежават други ценности, с които да впечатляват своите връстници. Категорично осъждам агресията, независимо на чия територия е тя”, добави тя.
nova.bg