/ БГНЕС
Полицейски служители излязоха на протест пред сградата на областната дирекция на МВР в Добрич тази вечер с апела "Не погребвайте МВР!". Проявата е част от националните протестни действия с искане за по-високи възнаграждения в системата, нови униформи и нов закон за МВР.
 
Радев: Протестите на полицаите са справедливи

Искането за 15-20% увеличение на заплатите не е нагло, а е изстрадано, след като се оказа, че в продължение на години полицаите са спонсорирали МВР с 30 млн. лева, които са дали за закупуване на облекла, заяви на протеста заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Красимир Костов.
 
5 юли: Хиляди служители на МВР се събраха на протест пред парламента (СНИМКИ)

Настояваме за по-добри условия на работа, защото постоянно липсват консумативи, автомобилите са стари, а дограмата в областната дирекция не е боядисвана, откакто е построена сградата. В жегата работим при 30 градуса. Искаме промяна и реформа в МВР, каза местният лидер на синдикалната федерация Иван Георгиев.
 
Искането за увеличаване на полицейски заплати е основателно, но невъзможно

Разликата в заплащането за една и съща позиция достигна 1000 лева. Настояваме да не се дестабилизира системата, допълни Маргарита Трифонова от синдиката на гражданската администрация в МВР. По думите й се вземат решения, с които се разделят служителите в МВР.