Росен Желязков
Росен Желязков / БГНЕС
Първоначалното плащане ще бъде 550 млн. лева без ДДС, заяви министърът на транспорта Росен Желязков
Конценсионният договор за летище София ще бъде подписан до средата на юли. Това заяви транспортният министър Росен Желязков по време на извънредното заседание на Министерския съвет.

ВАС остави в сила решението на КЗК за концесионер на летище София

„Решението на ВАС е окончателно. Това отваря възможността за подписване на договори и започване на така наречения преходен период, в който се предава управлението на актива летище София. Летищен оператор е Мюнхен. Всички участници бяха с добри оферти. До средата на юли вероятно ще се подпише договорът и в следващите дни трябва да бъде преведено първоначалното плащане. Това плащане е в размер на 550 милиона без ДДС. То ще отвори вратата за сериозните бюджетни постъпления в рамките на тази година", поясни той.

Върховният административен съд (ВАС) миналата седмица остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията от 14 ноември 2019 г. С него се потвърждава изборът от Министерството на транспорта, информационните съобщения и технологии на концесионер на летище София, с което за изпълнител е определен консорциум „Соф кънект“.