/ ThinkStock/Getty Images
Почина детето, което снощи беше открито простреляно близо до Горни Богров
Почина детето, открито край Горни Богоров снощи
99468
Почина детето, открито край Горни Богоров снощи
  • Почина детето, открито край Горни Богоров снощи
Едногодишното момиченце, открито простреляно с баща си на бензиностанция снощи, е починало тази нощ. То и 26-годишният му баща бяха настанени в „Пирогов”, след като бяха открити простреляни в Горни Богров. По-рано мъжът беше обявен за издирване след като в кв. „Надежда” откриха убита 24-годишната майка на детето. 26-годишният мъж е стабилен и без опасност за живота.
 
Тялото на жената беше открито с прострелни рани в апартамента в столичния квартал „Надежда“, в който живеела заедно с дъщеря си. Преди около месец родителите на детето се разделили и мъжът се изнесъл от жилището.

издирван
МВР, пресцентър

Родителите на застреляната жена се притеснявали, защото дъщеря им не отговаряла на обажданията им. Малко преди 18:30 часа те влезли в апартамента с помощта на ключар. Родителите намерили тялото на дъщеря си, с няколко прострелни рани. Веднага подали сигнал на 112. Към адреса били насочени екипи на полицията и Спешна помощ, а дошлите след минути на място медици установили, че жената е мъртва. Като евентуален извършител на престъплението полицията обяви за издирване бившият приятел на жената. Жертвата живеела с него и детето им в апартамента от около година, но преди месец двойката се разделила и мъжът се изнесъл. За издирване беше обявена и 1-годишната им дъщеря, която вероятно е била в апартамента по време на стрелбата.
 
Шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов обясни, че 26-годишният мъж работи в охранителна фирма, няма криминални регистрации и има законно притежавано оръжие.

Служителите на полицията спираха и проверяваха автомобили в столицата и околията. От СДВР разпространиха и снимка на издирвания с молба към гражданите, които забележат него и детето, да подадат сигнал на 112. Обявен беше и моделът и регистрационният номер на автомобила на мъжа. В 23 часа и 21 минути беше подаден сигнал за простреляно 1-годишно дете, а две минути след това и за самопрострелял се 26-годишен мъж. Двамата бяха открити с огнестрелна рана в главата на бензиностанция край Горни Богров. Минути след подадените сигнали на мястото пристигат две линейки. Момиченцето е откарано в противошокова зала в „Пирогов“, където малко по-късно е починало. Мъжът също е приет в тежко състояние, но вече е стабилизиран и без опасност за живота.

Всички новини по темата:

Млада жена е убита в столичния квартал „Надежда“, издирват бившия ѝ приятел (СНИМКИ)

Полицията издирва мъж и малко дете