Във връзка с изясняването на обстоятелствата около убийството в квартал Надежда в София полицията издирва мъжа от снимката
Във връзка с изясняването на обстоятелствата около убийството в квартал Надежда в София полицията издирва мъжа от снимката / МВР, пресцентър
Във връзка с изясняването на обстоятелствата около убийството на млада жена в  квартал "Надежда" в София полицията издирва мъж, чиято снимка пресцентърът на МВР публикува. Той се придвижва с автомобил "Фолксваген Голф", сив металик, с регистрационен номер СВ 46 99 АХ. Вероятно с него пътува малко дете. От полицията молят гражданите, които ги забележат, да подадат сигнал на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Млада жена е убита в столичния квартал „Надежда“, издирват бившия ѝ приятел

23-годишна жена бе намерена простреляна в жилище на улица "Бели Дунав" в столичния квартал "Надежда", а сигнал за това е подаден в полицията минута след 18.30 часа. Към мястото са насочени екипи на полицията и Спешна помощ, а медиците установили, че тя е починала. Тя е починала от огнестрелни рани, каза шефът на СДВР Ивайло Иванов. От полицията обясниха, че тялото на младата жена е било открито от родителите ѝ, които след като безуспешно се опитали да се свържат с нея, отишли до жилището ѝ и с помощта на ключар успели да влязат.

От полицията посочват, че се издирва бившият приятел на жертвата, който е на 26 години, работел в охранителна фирма, не е криминално проявен. На този етап от полицията не могат да кажат дали той е евентуалният извършител на убийството, а го издирват във връзка с изясняването на обстоятелствата около тежкото престъпление. Той и убитата жена имат момиченце на една година, което се издирва, бе съобщено по-рано. То вероятно е с него, стана ясно от думите на Иванов.