/ iStock/Getty Images
Със своя заповед министърът на здравеопазването Асена Сербезова сформира работна група, която да извърши обстоен анализ на регистрираната смъртност от COVID-19 в България. Тя ще обхваща периода от 1 март 2020 г. до 15 февруари 2022 г., като се вземат предвид броят на ваксинираните лица сред починалите, постигнатият ваксинационен обхват у нас по възрастови групи, протоколите за лечение.

18% е смъртността при пациентите с COVID-19 в болниците у нас

Председател на работната група е проф. д-р Ани Кеворкян, дм, ръководител на катедра „Епидемиология и медицина на бедствените ситуации“, МУ Пловдив.

В състава ѝ влизат представители на Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи и на „Информационно обслужване“.

Официално: В България няма нито един случай на доказана смърт от ваксина срещу COVID-19

В началото на февруари бе съобщено, че смъртността сред хоспитализираните пациенти с COVID -19 в болниците в страната през изминалата година е била 18.3%. Данните са от анализ на „Индекс на болниците“, изготвен на базата на данните, които лечебните заведения подават в електронната система на Министерство на здравеопазването, цитиран от Галъп.
МЗ