Пловдивското летище пред две нови редовни линии до Турция, преговарят и за Виена
Пловдивското летище пред две нови редовни линии до Турция, преговарят и за Виена / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Две нови редовни линии могат да се открият до края на годината на пловдивското летище - до турските градове Истанбул и Бурса. Това съобщи за Дарик директорът Дойчин Ангелов. Освен тях аеропортът започва преговори и за полет до Виена. Това стана ясно, след като Ангелов се завърна от големия авиационен форум Routes в Талин, Естония.

Още преди няколко седмици директорът на летището проведе срещи в Истанбул и Бурса, за избере до кой от двата града може да се открие въздушна връзка, като везните наклониха към втория град.

След форума в Талин и бизнес разговорите там обаче стана ясно, че има голям интерес и съвсем реална възможност от Пловдив да се лети редовно и до двата турски града.

Интерес към полети до Истанбул е проявила нискотарифна компания, която да започне работа още тази зима.

Преговорите ще продължат през следващите месеци.

Предварителни разговори са проведени и за още една редовна линия - до Виена. Авиокомпания от средния ценови диапазон на билетите е проявила интерес към Пловдив, след като са се запознали с потенциала на Южния централен регион.

Двете редовни линии, които се изпълняват в момента - до Лондон и до Франкфурт, и работят на почти 100% запълняемост, доказват, че в Пловдив има добри възможности и така по-лесно ще увеличаваме капацитета на летището, обясни Дойчин Ангелов.