Плевнелиев разкри „тайната къде е бил на 10 ноември
Плевнелиев разкри „тайната къде е бил на 10 ноември / снимка: БГНЕС
Плевнелиев разкри „тайната" къде е бил на 10 ноември
76215
Плевнелиев разкри „тайната" къде е бил на 10 ноември
  • Плевнелиев разкри „тайната" къде е бил на 10 ноември

Президентът Росен Плевнелиев разкри пред медиите къде и какво е правил на 10 ноември. „Питате къде бях на 10 ноември? Да ви кажа една тайна - бях на площада и бях на митинга", обясни Плевнелиев.

В деня на оставката на Тодор Живков Плевнелиев рисувал плакат за протеста.

Държавният глава вероятно бърка датите, тъй като първият свободен митинг след 10 ноември е на 18-и ноември пред храм-паметника „Александър Невски". В Народното събрание на 10 ноември няма събитие, а Тодор Живков пада от власт на пленум на ЦК на БКП.

Днес Плевнелиев откри конференция на тема "Как да се справим с миналото, гледайки в бъдещото", която е част от инициативата "25 години свободна България".

„Понеже питате къде бях на 10 ноември. Да ви кажа една тайна. Бях на площада и бях на митинга. Точно в този ден с мой приятел Илиян Попов ремонтирахме неговото студентско общежитие. Когато чухме по новините - аз тогава бях пети курс, че има събиране в Народното събрание и ще се извършва промяна в държавата. Като студенти двамата с него нарисувахме на два тапета плакати. Единият с надпис: „Съд за виновниците", а на другия написахме: „Дворците на БКП да станат болници и училища". С тези два плаката ние отидохме на прословутия митинг. Това, което много ме впечатли, е, че когато отидохме там се опитахме да дадем единия плакат на други хора, но никой не го пое. Никой не смееше да вземе втория плакат. Това е моят 10 ноември", разказа държавният глава.