Г-н Борисов какво се е договорил с Асен Василев аз не знам, заяви президентът на КНСБ
Няма намерение за промяна на позицията на правителството за внасяне на териториалните планове днес на Министерския съвет, коментира в отговор на журналистически въпрос президентът на КНСБ Пламен Димитров за действията във връзка с протестите на миньорите и енергетиците.

Димитров бе категоричен, че не се прави така, а е редно разговорите да се водят открито на масата на преговорите.

„Г-н Борисов какво се е договорил с Асен Василев аз не знам, тези 36 заплати трябва да видим какви са, поименно ли ще ги дават или и там ли ще има определени фирми“, добави Димитров и заяви, че това по този начин не се прави. Трябва да има сядане на масата и да се договарят нещата, не в кулоарите, не по телефона – вчера с академика, днес с министъра. Тази работа не ми харесва на мен, заяви Димитров. 

Борисов и Василев се разбраха: Ето докога ще работят въглищните централи

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че министърът на финансите Асен Василев му е потвърдил, че въглищните централи ще работят до 2038 г., а на всеки, който иска да напусне, ще му бъдат изплатени 36 заплати.

Позицията на КНСБ е, че решението на Министерския съвет (МС) за одобряване на проектите на Териториални планове за справедлив преход (ТПСП) за районите Стара Загора, Кюстендил и Перник трябва да бъде взето само след предварително обсъждане с представителите на синдикатите.