Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след среща с финансовия министър Асен Василев той е обещал въглищните централи да работят до 2038 година.

Също така всеки работник, който иска да напусне, да получи веднага 36 заплати, гарантира финансовият министър предава БНР.

Денков за миньорите и енергетиците: Опитваме се да направим най-доброто за тези региони и тези хора

Постигнато е съгласие върху мини, язовири, хвостохранилища да не може да се изграждат соларни паркова. Скъсяват се сроковете – до 60 дни, за инвестиции във ВЕИ в урбанизирани територии.

"Надявам се на Министерски съвет днес с тази диалогичност на Асен Василев към миньорите, към работещите там, да успокоим напрежението и да решим проблемите", заяви Борисов. 

Протест на миньори и енергетици в страната: Блокада на основни пътни артерии

Проект на решение за одобряване на нови приоритети по програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027 г. и на проекти на териториални планове за справедлив преход на Република България за районите от ниво NUTS3 - Стара Загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник, като част от програмата ще разгледа днес на извънредно заседание Министерският съвет.

Енергетици и миньори протестират в различни части на страната. Според Борисов блокирането на движението не е изход, тормози много други граждани.
БНР, Николай Трифонов/БТА